Matematik

Linjler....

03. november 2006 af kuldioxid (Slettet)
Hej alle ;)

En matematik opgave er formuleret således:

"Bestem b så linjerne med ligninger l: y = 3bx + 8 og m: y = (b – 2) ??x – 11 er ortogonale."

Har igen anelse hva man skal gøre...

nogen der kan hjælpe..?

På forehånd mange tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2006 af sigmund (Slettet)

For to ortogonale linjer er produktet af de respektive hældninger lig -1. Ud fra dette kan du opstille en ligning, som så benyttes til at bestemme b.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2006 af dnadan (Slettet)

Ortogonale er det samme, som de står vinkelret på hinanden. Hermed skal du benytte reglen:
a*c=-1
hvor:
c= a-værdien for den ene linje(hældningskoeffiecienten)
a= a-værdien for den anden linje

Svar #3
03. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

ska jeg så starter således:

3b*(b – 2)= -1..?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2006 af Duffy

m: y = (b – 2) ??x – 11 er ortogonale."

Hvorfor er der 2 spørgsmålstegn her??

Svar #5
03. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

det skal bare være et gangetegn..

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2006 af Duffy

Okay. Et gangetegn kan du lave med ALT+250

"·"

...Og jah, du skal bare udregne

3b*(b – 2)= -1

og du vil få 2 forskellige løsninger for værdien b.

Svar #7
03. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

tak for hjælpen

Skriv et svar til: Linjler....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.