Matematik

differentialregning :)

06. november 2006 af sofie_89 (Slettet)
Halløjsa!

Har denne her opgave som jeg gerne vil have hjælp til.
Jeg har udregnet tangentens ligning, men ved ikke helt om det er rigtigt og så er der den sidste hvor man skal bestemme førstekoordinaten til et røringspunkt for en tangent:


En funktion f er bestemt ved f(x)= 2*3^x+5
Grafen for f skærer koordinatsystemets andenakse i et punkt Q.

Har tegnet en graf og aflæst punktet til (0,7).

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet Q.

f'(x)= 2*ln(3)*3^x
Tangentens hældning: 2*ln(3)*3^0 = 2,19722

Jeg har så fundet tallet b til at være:
7=2,19722*0+b -> 7 = b (hvor 7 er andenkoordinaten)

Tangentens ligning: 2,19722x + 7
Er det rigtigt?


Så kommer den sidste hvor jeg ikke rigtig ved hvordan den skal udregnes :S

Grafen for f har en tangent, hvis hældningskoefficient er 4.
Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for denne tangent.








Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2006 af Lurch (Slettet)

1) har ikke regnet din opgave igennem, men metoden ser fornuftig ud.

2) du ved tangentens hældning er 4, så du har ligningen f '(x)=4
heraf kan du finde for hvilke førstekoordinater at tangenten til f vil have hældning 4

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2006 af Lurch (Slettet)

du behøver ikke aflæse koordinaterne til Q(0,y1), når du ved det er et punkt på 2. aksen. du kan beregne det fra f(0)=y1=2*3^0+5=7

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2006 af mathon

...Så kommer den sidste

f'(x)= 2*ln(3)*3^x = 4

3^x= 2/ln(3) (ta' ln på begge sider).....



Svar #4
06. november 2006 af sofie_89 (Slettet)

Okay.. I skal begge have mange tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2010 af mohammed al. (Slettet)

 undskyl den opgave hvad er det for en eksamessæt den hører ind under?


Skriv et svar til: differentialregning :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.