Matematik

Tangenter og Sekanter. .

07. november 2006 af p-forever (Slettet)
Hej med jer ;)

Jeg har denne opgave for i matematik, der handler om sekanter . .

Opgaven: http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=10679

Men jeg sidder desværre fast.

Jeg er nået så langt:
a) Du har to punkter. Den ene hedder (x,y)=(3,-½). Sætter du værdien x=3
>ind i funktionen [ 1/(x-5)=1/(3-5) ] så får du værdien y=-½. Det samme gøre
du med det andet punkt. Sær x=4 ind og du skulle meget gerne få værdien -1.

Nu har du to punkter og så bruger du formlen for
udregning af hældning af en ret linie.
Y2-Y1/X2-X1 = -1(-½)/4-3 = -2,875

Er dette korrekt?
Og jeg ved ikke, hvad jeg skal I de næste opgaver. Det ville være SUPER, hvis I hjalp mig. :)

Mange Tak ;D

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

nej ikke helt, huske dine fortegn og parenteser:

(Y2-Y1)/(X2-X1) = (-1-(-1/2))/(4-3) = (-1+1/2)/(1)=-1/2

Svar #2
07. november 2006 af p-forever (Slettet)

#1:

- Okay tak. så er hældningen -½ ?


- Men hvad så med b)Hvordan skal jeg bære den ad? ? For jeg ved ikke, hvordan jeg skal starte med den :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

ja, a=-1/2

b) fremgangsmåden er præcis den samme som i a

Svar #4
07. november 2006 af p-forever (Slettet)

#3:

Her får jeg at vide, at jeg skal opstille et udtryk for hældning af sekanter, der går gennem punkterne:
(3,-½) og (3+h,f(3+h))

Men jeg kan slet ikke komme videre, for jeg ved ikke hvad jeg skal, selvom du siger det er ligesom i a), så føles det for mig helt uklart.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

du skal gøre nøjagtig som du gjorde i a)

a=(Y2-Y1)/(X2-X1)

x1=3
x2=3+h
y1=f(3)
y2=f(3+h)

Svar #6
07. november 2006 af p-forever (Slettet)

#5:

a= (f(3+h)-(f(3)) / (3+h-3)

Bliver det så:

f(h+3)- f(3)/y

Synes selv, at lyder meget ulogisk. . .
Men skal jeg dividere inde i hvert led?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

du mener h i stedet for y ikke?

a= (f(3+h)-(f(3)) / (3+h-3)
a= (f(3+h)-(f(3)) / h

Du ved jo hvad f(x) er, så du kan regne f(3) og f(3+h)

Du har selv allerede regnet f(3):
f(x)=1/(x-5)
f(3)=1/(3-5))=-1/2

Samme metode for f(3+h)

Svar #8
07. november 2006 af p-forever (Slettet)

#7:

f(x)=1/(x-5)
f(3+h)=1/(3+h(-5))= -2

Ja?

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

nej, hvor forsvandt dit h hen? du skal virkelig passe på når du indsætter.

f(x)=1/(x-5)
f(3+h)=1/((3+h)-5)= ?

Svar #10
07. november 2006 af p-forever (Slettet)

#9:
Det bliver så 1/h-2 = -½ ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

nej bare
f(3+h)=1/(h-2)

du kan ikke bare smide dit h væk.

Svar #12
07. november 2006 af p-forever (Slettet)

#11:

Hmm, okay så forstår jeg.

Jeg skal opstille et udtryk for hældning af sekanten, hvordan gør jeg det?

Jeg har f(3)=1/(3-5))=-1/2 & f(3+h)=1/(h-2)

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

se post #7

Svar #14
07. november 2006 af p-forever (Slettet)

#13:

Det er : a= (f(3+h)-(f(3)) / h

Ikke sandt?

Svar #15
07. november 2006 af p-forever (Slettet)

Når jeg så skal lave c)

Der får jeg jo opgivet, hvad h er, så jeg skal bare sætte h i ligningen og løse den.
F.eks den første:
1/0,1-(-½)/0,1 = 15,0
Skal jeg gøre det på denne måde også med de andre, ikke?

Svar #16
07. november 2006 af p-forever (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #17
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

Jo, bare indsæt det forskellige værdier for h, en ad gangen selvfølgelig

Svar #18
07. november 2006 af p-forever (Slettet)

#17:

Så får jeg det til:

1/0,1-(-½)/0,1 = 15,0

1/0,01-(-½)/0,01 = 150

1/0,001-(-½)/0,001 = 1500

1/0,0001-(-½)/0,0001 = 15000

1/0,00001-(-½)/0,00001 = 150000

1/0,000001-(-½)/0,000001 = 1500000

Er det det eneste, man skal gøre i c) ?



Brugbart svar (0)

Svar #19
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

hov, nej. du skal sætte ind i den formel du fik for sekantens hældning:

a(h) = (1/(h-2)+1/2)/h

a(0,1)=(1/(0,1-2)+1/2)/0,1 = -0,26

igen må jeg sige at du skal holde styr på dine parenteser. Der forsvinder ting ud af dine formler hele tiden.

Brugbart svar (0)

Svar #20
08. november 2006 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=275978

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.