Matematik

Integralregning

07. november 2006 af ref (Slettet)
Hej er der nogen der har et forslag til en løsningsmulighed til dette intergral, uden brug af lommeregnere, er gået rimelig meget i stå. jeg ønsker ikke svaret blot en idé til hvordan man løser den.

Integrallet fra e til 2e (1/(x*ln(x)) dx

håber der er nogen som kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2006 af mathon

prøv at differentiere

ln(ln(x))......

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

Start med en lille omskrivning:

1/(x*lnx) = 1/x * 1/lnx

Hvis du laver substitutionen t=lnx, er du godt på vej.

Svar #3
08. november 2006 af ref (Slettet)

så får jeg resultatet til ln(2) men det er ikke det samme som lommeregneren giver.

giver stamfunktionen ikke ln(t)???

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2006 af mathon

#3

jo - men t=ln(x), hvorfor ln(t) = ln(ln(x))

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.