Matematik

y2= Q*x-Q*a+k

07. november 2006 af idababy (Slettet)
y2= Q*x-Q*a+k

kan ik få den til at passe. jeg skal isolere Q
men ender til sidst med at få y2-k/x/a=Q-Q
kan ik helt forstå det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Sæt Q uden for en parentes med a+k inden i og fortsæt. Så får du det rigtige

Svar #2
07. november 2006 af idababy (Slettet)

mange tak. (:
så det vil sige at den skal hedde:

y2= Q*x-Q*(a+k)
eller hvordan?


Svar #3
07. november 2006 af idababy (Slettet)

ved ik rigtig hvordan jeg skal gribe det an. :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Det gik vis lidt for hurtigt - ikk'?

Q*x-Q*a + k

bliver til

Q*(x-a) + k

fortsæt herfra

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2006 af masood (Slettet)

Y2 = Q(x-a)+k

Svar #6
07. november 2006 af idababy (Slettet)

tusind tusind tak :D
men hvor blir det andet Q af?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Det dukker op igen, hvis du ganger Q ind i parentesen.

Svar #8
07. november 2006 af idababy (Slettet)

men det skal jeg ik vel? (:
arg, synes nu det er indviklede.

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

NEEEJ lad det nu blive hvor det er og fortsæt med at isolere Q

Svar #10
07. november 2006 af idababy (Slettet)

okay hehe ..
tak den hjælp du har givet indtil videre :)
det var dejligt

Svar #11
07. november 2006 af idababy (Slettet)

hvis jeg så substrahere med k så den forsvinder.
og det i parentesen kan jeg jo ik lægge sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Øhh ikke helt med.

Substraher med k på begge sider. Herefetr divideres med (x-a) på begge sider. Nu står der "kun" et Q på højre side og du har dermed isoleret Q.

Skriv et svar til: y2= Q*x-Q*a+k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.