Matematik

differentialligning hjælp

08. november 2006 af Blue-Eyes (Slettet)
Hej..

Jeg skal finde en forskriften h(t) og jeg ved at
h(0) =225

og jeg har h'(t) = -0,168* kvadratroden af h

men jeg ved ikke hvilken differentialligning formel jeg skal bruge?

er det -k*y <=> y=c*e^k*x???? men der er kvadratroden ikke med i..

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af Lurch (Slettet)

prøv evt. at giv dig i kast med seperation af de variable og find løsningen selv

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2006 af sigmund (Slettet)

Separation af de variable giver

dh/h^(½) = -0.168 dt => 2*h^(½) = -0.168*t + C,

hvor C bestemmes af betingelsen h(0) = 225.

Fortsæt selv.

Svar #3
08. november 2006 af Blue-Eyes (Slettet)

jamen ved seperation skal både x og y da være tilstede på højresiden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2006 af Lurch (Slettet)

nej, det skal bare være sådan at du kan få adskilt alle h og t. Så når der ingen t'er er, udover dt, så er det til tider bare nemmere

Svar #5
08. november 2006 af Blue-Eyes (Slettet)

okay tak, prøver jeg

Skriv et svar til: differentialligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.