Matematik
opg. tjek..
08. november 2006 af
viggojensens (Slettet)
Jeg skal differentiere denne:
(2(1-(1/x))) / (x(x-1))
jeg bruger formlen:
(f`*g-g`*f) / (g^2)
f=2-(2/x)....f`=2/x^2
g=(x^2)-1....g`=2x
Oggg jeg indsætter nu i formlen:
((2/x^2)*((x^2)-1)-(2x)*(2-(2/x))) / ((x^2)-1)^2
(-2)-(x(2-(2/x))) / ((x^2)-1)^2
er det korrekt ind til videre????
jeg båber at det ender ud i at blive 2/x^2
(2(1-(1/x))) / (x(x-1))
jeg bruger formlen:
(f`*g-g`*f) / (g^2)
f=2-(2/x)....f`=2/x^2
g=(x^2)-1....g`=2x
Oggg jeg indsætter nu i formlen:
((2/x^2)*((x^2)-1)-(2x)*(2-(2/x))) / ((x^2)-1)^2
(-2)-(x(2-(2/x))) / ((x^2)-1)^2
er det korrekt ind til videre????
jeg båber at det ender ud i at blive 2/x^2
Svar #1
08. november 2006 af Ronson76 (Slettet)
g=x^2-x og ikke x^2-1.
Du håber det ender med 2/x^2. Det er jo netop brøken der er reduceret, som 2/x^2! Hvis du differentierer den, får du noget andet, og det var vel opgaven?
Du skal først reducere brøken (som du selv har skrevet giver 2/x^2) og derefter differentiere den. Det er klart det nemmeste. Men læreren vil vel gerne se nogle mellemregninger...
Du håber det ender med 2/x^2. Det er jo netop brøken der er reduceret, som 2/x^2! Hvis du differentierer den, får du noget andet, og det var vel opgaven?
Du skal først reducere brøken (som du selv har skrevet giver 2/x^2) og derefter differentiere den. Det er klart det nemmeste. Men læreren vil vel gerne se nogle mellemregninger...
Skriv et svar til: opg. tjek..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
