Matematik
Et eksperiment
09. november 2006 af
3700-Line (Slettet)
Sandsynlighed, nogen der er gode til sådan noget, jeg er lidt lost når vi snakker sandsynlighed, så håber nogen kan hjælpe:
Et eksperiment E består i at kaste to symmetriske terninger, en rød og en grøn.
Bestem sandsynligheden for, at den røde terning viser mere end den grønne.
Eksperimentet E udføres 12gange.
Beregn sandsynligheden for, at den røde terning netop 5 af de 12 gange viser mere end den grønne.
Tak på forhånd
Et eksperiment E består i at kaste to symmetriske terninger, en rød og en grøn.
Bestem sandsynligheden for, at den røde terning viser mere end den grønne.
Eksperimentet E udføres 12gange.
Beregn sandsynligheden for, at den røde terning netop 5 af de 12 gange viser mere end den grønne.
Tak på forhånd
Svar #1
09. november 2006 af Madsst (Slettet)
Eksperimentet... Der er 6 muligheder for den grønne terning. Tag udgangspunkt i dem. Der er 1/6 chance for at den grønne terning er 1. Hvis den grønne terning er 1, kan den røde være 2,3,4,5,6 og der er 5/6 chance for at den røde viser mere end den grønne. Gør sådan for alle muligheder for den grønne terning og summer, mens du giver hvert af udfaldne vægten 1/6 svarende til sandsynligheden for at den grønne er et af sine udfald.
Svar #2
09. november 2006 af 3700-Line (Slettet)
Det vil sige sådan noget:
Grøn: Rød
1 = 23456 = 5/6
2 = 3456 = 4/6
3 = 456 = 3/6
4 = 56 = 2/6
5 = 6 = 1/6
Så skal de bare lægges sammen ikke?
HVordan så med:
Eksperimentet E udføres 12gange.
Beregn sandsynligheden for, at den røde terning netop 5 af de 12 gange viser mere end den grønne.
Grøn: Rød
1 = 23456 = 5/6
2 = 3456 = 4/6
3 = 456 = 3/6
4 = 56 = 2/6
5 = 6 = 1/6
Så skal de bare lægges sammen ikke?
HVordan så med:
Eksperimentet E udføres 12gange.
Beregn sandsynligheden for, at den røde terning netop 5 af de 12 gange viser mere end den grønne.
Svar #3
09. november 2006 af Madsst (Slettet)
Ja de skal lægges sammen. Men som du kan se giver summen af dem mere end 1 hvilket er absurd. Det er fordi hvert af udfaldne skal ganges med 1/6. Så summer dem og divider med 6. Så får du sandsynligheden udtryk for sandsynligheden for at rød>grøn. Når man slår med de to terninger en gang kan man kalde rød>grøn 1 og rødgrøn.
Skriv et svar til: Et eksperiment
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
