Matematik

Andengradsligninger

11. november 2006 af TJuhl (Slettet)
Hej!
Jeg har to andengradsligninger som jeg døjer lidt med..:

For hvilke tal 'c' har denne ligning ingen løsninger:
-2x^2-24x+c = 0

->Hvordan finder man c, og får ligningen til at passe med at den ingen løsninger har?

---

For hvilke tal 'a' har denne ligning to løsninger:
ax^2+3x-6 = 0

->Hvordan finder man a, og får ligningen til at passe med at den har to løsninger?

Håber at der er nogle som har lyst til at hjælpe mig.. Please! Jeg ville blive super taknemmelig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

Hvis:
d>0, så har andengradsligningen to løsninger
d=0, så har andengradsligningen én løsning
d<0, så har andengradsligningen ingen løsninger

Diskriminaten findes ved:
d=b^2-4ac
for en andengradspolynonium med følgende forskrift:
f(x)=ax^2+bx+c

Svar #2
11. november 2006 af TJuhl (Slettet)

Nu vil jeg ikke lyde håbløs, men hvad betyder de to siste linjer..?

Jeg har tjek på de der med diskriminanten..
Men sådan som opgaven lyder, skal man så ikke finde a og c? Eller skal jeg bare sige det med at hvis d>0 så har den to løsninger..?
Jeg tror at jeg skal finde a og c, og det er det jeg ikke kan finde ud af hvordan man gør..

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

#1
mente selvfølgelig en andengradsligning med ligningen:
0=ax^2+bx+c

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

Skriv udtrykket for d op ved begge andengradsligninger, herefter skal du tænke over, om der skal være én, to eller ingen løsninger til ligningen...

Svar #5
11. november 2006 af TJuhl (Slettet)

Ok, det vil jeg prøve så..

Svar #6
11. november 2006 af TJuhl (Slettet)

Kan man sige at hvis c>-72, så er der ingen løsninger?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

Andengradsligningen er:
-2x^2-24x+c = 0
hermed er d givet ved:
d=(-24)^2-4*(-2)*c= 576+8c
Da der ingen løsninger skal være, skal d hermed være mindre end nul:
0>576+8c <=> -576>8c <=> -576/8>c <=> -72>c
Hermed skal c være minde end -72 for at der ingen løsninger er...

Jeg ved godt at du fandt svaret, men til en anden gang, så skriv lige dine mellemregner, så slipper jeg for alt for meget regneri:)

Svar #8
11. november 2006 af TJuhl (Slettet)

Jeg lavede ikke nogle mellemregninger, men tastede løs på lommeregneren indtil det gav 0..
Men jaja, skal nok huske det til en anden gang :)

Hvor får du 576+8c fra? Især 8c er jeg ikke helt med på..

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

(-24)^2=576
og
-4*(-2)*c =8c
Heraf:
d=(-24)^2-4*(-2)*c= 576+8c


Svar #10
11. november 2006 af TJuhl (Slettet)

Nåh! -Meget smart! :)
Tusind tak fordi at gad at hjælpe med den ligning, det var meget flink af dig!

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

#10
Jeg er glad for at kunne hjælpe... Men forsat god weekend:)

Svar #12
11. november 2006 af TJuhl (Slettet)

Mange tak! I lige måde :)

Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.