Matematik
differentialregning
11. november 2006 af
wwwhej (Slettet)
En funktion f er bestemt ved:
f(x)=x / x^2-2x+9
Bestem f`(x) og beregn de lokale ekstremumssteder for f
beregn den eksakte værdi af såvel maksimum som minium for f
kan finde f`(x)
den er f`(x)= -(x^2-9) / (x^2-2x+9)^2
men så kan jeg heller ikke finde ud af mere...
f(x)=x / x^2-2x+9
Bestem f`(x) og beregn de lokale ekstremumssteder for f
beregn den eksakte værdi af såvel maksimum som minium for f
kan finde f`(x)
den er f`(x)= -(x^2-9) / (x^2-2x+9)^2
men så kan jeg heller ikke finde ud af mere...
Svar #1
11. november 2006 af Stine040788 (Slettet)
du skal sætte f'(x)=0. så får du nogle x-værdier der er maksimum og minimum. Husk at der kan være forskellige maksima og minima
Svar #2
11. november 2006 af wwwhej (Slettet)
hvordan beregner jeg de lokale ekstremumssteder for f?
Svar #4
11. november 2006 af mathon
f'x)= -(x^2-9)/(x^2-2x+9)^2 (benyt a^2-b^2=(a+b)(a-b))
f'(x)= -(x^2-3^2)/(x^2-2x+9)^2
f'(x)= -(x+3)(x-3)/(x^2-2x+9)^2
nævneren N = (x^2-2x+9)^2
hvor
x^2-2x+9>0, da d0
og
dermed
(x^2-2x+9)^2>0 for x€R
hvorfor
nulpunkter for
f'(x)= -(x+3)(x-3)/N
skal søges i tælleren
f'(x)= -(x^2-3^2)/(x^2-2x+9)^2
f'(x)= -(x+3)(x-3)/(x^2-2x+9)^2
nævneren N = (x^2-2x+9)^2
hvor
x^2-2x+9>0, da d0
og
dermed
(x^2-2x+9)^2>0 for x€R
hvorfor
nulpunkter for
f'(x)= -(x+3)(x-3)/N
skal søges i tælleren
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
