Matematik
determinanter
11. november 2006 af
MrJonas (Slettet)
Jeg ved at det(a,b) = 5
Jeg skal så bestemme værdien for (2a,b). Jeg har ikke fået angivet andet.
Og jeg er helt på bar bund, har forsøgt at beregne ting og sager, men kommer ikke frem til noget brugbart.
Jeg skal så bestemme værdien for (2a,b). Jeg har ikke fået angivet andet.
Og jeg er helt på bar bund, har forsøgt at beregne ting og sager, men kommer ikke frem til noget brugbart.
Svar #1
11. november 2006 af allan_sim
#0.
Mener du, at du skal bestemme det(2a,b)?
I så fald - tænk på, hvordan determinanten udregnes med koordinater.
Med andre ord, så lad a=(a1,a2) og b=(b1,b2). Hvordan udregnes da det(a,b)?
Prøv bagefter at gøre det samme med koordinater for 2a og b, og se om du ikke kan sætte noget passende uden for parentes.
Mener du, at du skal bestemme det(2a,b)?
I så fald - tænk på, hvordan determinanten udregnes med koordinater.
Med andre ord, så lad a=(a1,a2) og b=(b1,b2). Hvordan udregnes da det(a,b)?
Prøv bagefter at gøre det samme med koordinater for 2a og b, og se om du ikke kan sætte noget passende uden for parentes.
Svar #2
11. november 2006 af MrJonas (Slettet)
nåede ikke lige at skrive , men har bare sagt:
2a = 2a1 2a2 og b = b1 b2
så må determinanten være
2a1b2 - 2b1a2 = 2(a1b2-b1a2) og jeg ved at a1b2-b1a2 er 5, så det må være 10. Er det rigtigt?
2a = 2a1 2a2 og b = b1 b2
så må determinanten være
2a1b2 - 2b1a2 = 2(a1b2-b1a2) og jeg ved at a1b2-b1a2 er 5, så det må være 10. Er det rigtigt?
Skriv et svar til: determinanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
