Matematik
hjælp til en matopg
12. november 2006 af
cs (Slettet)
Hej skal løse en opgave der lyder.
log(12<- står forneden)(x-2)-2log(12<-står forneden)(x+1)=-1 for x
men hvad betyder det 12 som står forneden ved log??
Håber nogen kan hjælpe
log(12<- står forneden)(x-2)-2log(12<-står forneden)(x+1)=-1 for x
men hvad betyder det 12 som står forneden ved log??
Håber nogen kan hjælpe
Svar #1
12. november 2006 af allan_sim
#0.
Hvis jeg forstår dit spørgsmål rigtigt, så har du ligningen
log(x-2)-2log(x+1)=-1
hvor der står er lille 12-tal forneden ved logaritmerne.
Dette tal betyder, at der er tale om logaritmen med grundtal 12, således at dens omvendte funktion er 12^x.
Hvis jeg forstår dit spørgsmål rigtigt, så har du ligningen
log(x-2)-2log(x+1)=-1
hvor der står er lille 12-tal forneden ved logaritmerne.
Dette tal betyder, at der er tale om logaritmen med grundtal 12, således at dens omvendte funktion er 12^x.
Svar #2
12. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det betyder at det er logaritmen til base 12. Se http://mathworld.wolfram.com/Logarithm.html for en generel forklaring.
Det betyder at det er logaritmen til base 12. Se http://mathworld.wolfram.com/Logarithm.html for en generel forklaring.
Svar #3
12. november 2006 af cs (Slettet)
Men vil det sige at
log((x-2)/(x+1)=-1
log((-2/x)-(x-2)=-1
12*log(-2/x-(x-2))=12^-1
Eller hvad sker der?
log((x-2)/(x+1)=-1
log((-2/x)-(x-2)=-1
12*log(-2/x-(x-2))=12^-1
Eller hvad sker der?
Skriv et svar til: hjælp til en matopg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
