Matematik
forskrifter!
14. november 2006 af
Alcone (Slettet)
Hey..
I må lige hjælpe her.
Kan slet ikke huske hvordan man udregner forskriften for en ret linje + eksponentiel.
I må lige hjælpe her.
Kan slet ikke huske hvordan man udregner forskriften for en ret linje + eksponentiel.
Svar #1
14. november 2006 af Alcone (Slettet)
altså hvad skal man bruge for at udregne forskriften af en ret linje f.eks.
Svar #2
14. november 2006 af Dunnar (Slettet)
Forskriften for en ret linje hedder
y=ax+b
Hvis du har to punkter på linjen, eller et punkt på linjen og linjens hældning kan du udregne forskriften
y=ax+b
Hvis du har to punkter på linjen, eller et punkt på linjen og linjens hældning kan du udregne forskriften
Svar #3
14. november 2006 af Riemann
For en ret linje (y=a*x+b):
Hvis du kender to punkter (x0,y0) og (x1,y1) er hældningen af den rette linje givet ved
a=(y1-y0)/(x1-x0)
Herefter kan du finde det konstante led b ved at løse ligningen,
y0=a*x0+b
For en eksponential udvikling (y=b*a^x):
a=(y1/y0)^(1/(x1-x0))
(Dvs., den x1-x0 'e rod af (y1/y0) )
Herefter kan b bestemmes ved at løse ligningen,
y0=b*a^x0
Bemærk i øvrigt af når x=0 er y=b (denne sammenhæng får man ofte brug for).
Hvis du kender to punkter (x0,y0) og (x1,y1) er hældningen af den rette linje givet ved
a=(y1-y0)/(x1-x0)
Herefter kan du finde det konstante led b ved at løse ligningen,
y0=a*x0+b
For en eksponential udvikling (y=b*a^x):
a=(y1/y0)^(1/(x1-x0))
(Dvs., den x1-x0 'e rod af (y1/y0) )
Herefter kan b bestemmes ved at løse ligningen,
y0=b*a^x0
Bemærk i øvrigt af når x=0 er y=b (denne sammenhæng får man ofte brug for).
Skriv et svar til: forskrifter!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
