Matematik
optimering
15. november 2006 af
kim29 (Slettet)
er totalt!! lost har en masse af disse opgave men har ikke en ide om hvor dan jeg skal leve dem....
(må gerne forklares da jeg skal kunne lave 5 andre opgaver der ligner)
bestem overfladen(så den bliver, mindst mulig) på en kasse der har rumfang på
155000 og breden er 3 gange så lang som længden!!!
(må gerne forklares da jeg skal kunne lave 5 andre opgaver der ligner)
bestem overfladen(så den bliver, mindst mulig) på en kasse der har rumfang på
155000 og breden er 3 gange så lang som længden!!!
Svar #1
15. november 2006 af chrisjorg (Slettet)
V=155000 cm^3 ?
O=2LB+2LH
B=3L
O=6(L^2)+2LH
BH er kassens to mindre sider
V=(BH)(L)=H(3L)(L)=H(3L^3)
<=>H(3L^3)=155000
=>H=52666.67/(L^3)
<=>O=6(L^2)+2L(52666.67/(L^3))=O=6(L^2)+103333.33/(L^2)
dO/dL=12L-206666.67(L^-3)
Mindste størrelse når dO/dL=0
<=>12L-206666.67(L^-3)=0
<=>12L^4=206666.67
<=>L=11.46
<=>B=34.37
<=>V=BHL=(34.37)(11.46)H=155000
<=>H=393.7
<=>O=6(L^2)+2LH=9811.59
Dette er mit bud.
O=2LB+2LH
B=3L
O=6(L^2)+2LH
BH er kassens to mindre sider
V=(BH)(L)=H(3L)(L)=H(3L^3)
<=>H(3L^3)=155000
=>H=52666.67/(L^3)
<=>O=6(L^2)+2L(52666.67/(L^3))=O=6(L^2)+103333.33/(L^2)
dO/dL=12L-206666.67(L^-3)
Mindste størrelse når dO/dL=0
<=>12L-206666.67(L^-3)=0
<=>12L^4=206666.67
<=>L=11.46
<=>B=34.37
<=>V=BHL=(34.37)(11.46)H=155000
<=>H=393.7
<=>O=6(L^2)+2LH=9811.59
Dette er mit bud.
Skriv et svar til: optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
