Matematik

Sandsynlighedsregning 6.008

16. november 2006 af MinSkat (Slettet)
Mangler hjælp til følgende:

En vareenhed kan have to forskellige fejl A og B. Disse fejl forekommer uafhængit af hinanden. Sandsynligheden for, at fejl A henholdsvis fejl B forekommer, er:

P(A) = 0,1 P(B) = 0,2

Beregn sandsynligheden for, at en tilfældig vareenhed har:

1) Begge fejl. Her har jeg beregnet P(fællesmængden) = P(A) * P(B) = 0,02

2) Mindst en af fejlene. Her har jeg beregnet foreningsmængden: P(AUB)= P(A) + P(B) - P(fællesmængden) = 0,28

3) netop en af fejlene. Det er her det skaber problemer.

Nogen som kan hjælpe med spg. 3 ? Og evt. sige hvis de andre er helt ved siden af..

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2006 af allan_sim

#0.
Et meget lille hint. Skriv hvis du har brug for mere:

Kig på mængdedifferensen A\B.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Ad 3
Tænk i mængder:

Netop en af fejlene er det samme som: enten den ene eller den anden minus dem begge.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2006 af Madsst (Slettet)

Netop en af fejlene kan også betragtes som:
Den har fejl A givet at den ikke har fejl B +
den har fejl B givet at den ikke har fejl A. Altså to betingede sandsynligheder.

Svar #4
17. november 2006 af MinSkat (Slettet)

Forstår ikke helt.. Skal jeg regne to betingede sandsynligheder ud og derefter lægge dem sammen eller hvordan ?
Vi har haft noget i skolen om enten den ene eller den anden fejl, men kan simpelthen ikke huske hvad vi gjorde..

Svar #5
17. november 2006 af MinSkat (Slettet)

Er helt forvirret.. :)
Troede at den betingede sandsynlig var A under forudsætning af B. Men er det her ikke A under forudsætning af - B ?
Skal man så stadig bruge fællesmængden, altså i P(AlB) = P(fællesmængden)/P(B)

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2006 af Madsst (Slettet)

Ja, mit bud vil være:
P(A|B(C))+P(B|A(C))=P(AB)/P(B(C)+P(AB)/P(A(C), hvor C angiver at det er komplementet.

Svar #7
19. november 2006 af MinSkat (Slettet)

Okay, mange tak..

Har prøvet at regne på det og får: 0,02/0,8 + 0,02/0,9 = 0,047

Dette synes jeg også lyder rimelig sandsynligt, så nu ser vi hvad læreren siger ;)

Tak for hjælpen alle sammen

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning 6.008

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.