Matematik
differentialregning
19. november 2006 af
phonebooth (Slettet)
jeg skal differentierer f(x) = x^2 - x
når f'(x) = x0.. ved hjælp af 3-trinsreglen..
nogle der kan hjælpe?
når f'(x) = x0.. ved hjælp af 3-trinsreglen..
nogle der kan hjælpe?
Svar #3
19. november 2006 af mathon
1) delta_y =(xo+h)^2-(xo+h)-(xo^2-xo)
2) delta_y/delta_x = [(xo+h)^2-(xo+h)-(xo^2-xo)]/h
3) dy/dx = limes [(xo+h)^2-(xo+h)-(xo^2-xo)]/h =f'(xo) for h->0
[(xo+h)^2-(xo+h)-(xo^2-xo)]/h
[xo^2+h^2+2hxo-xo-h-xo^2+xo]/h
[2hxo-h+h^2]/h
h[2xo-1+h]/h
2xo-1+h,
hvoraf
lim 2xo-1+h = f'(xo) = 2xo-1
h->0
2) delta_y/delta_x = [(xo+h)^2-(xo+h)-(xo^2-xo)]/h
3) dy/dx = limes [(xo+h)^2-(xo+h)-(xo^2-xo)]/h =f'(xo) for h->0
[(xo+h)^2-(xo+h)-(xo^2-xo)]/h
[xo^2+h^2+2hxo-xo-h-xo^2+xo]/h
[2hxo-h+h^2]/h
h[2xo-1+h]/h
2xo-1+h,
hvoraf
lim 2xo-1+h = f'(xo) = 2xo-1
h->0
Svar #4
20. november 2006 af phonebooth (Slettet)
tusinde tak for svaret.. men er stadig lidt i tvivl.. hva nu hvis f'(-2)?
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
