Matematik

intergrale opg. 7a

21. november 2006 af jurs (Slettet)
hej.. sidder her og har rigtig store problemer med nogle intergraler..

A) S(e^x + 2)dx ??? hvordan skal man regne den==

B) S x*(e^x + 2)dx

har virkelig ingen ide om hvordan jeg kommer i gang!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2006 af Lurch (Slettet)

Et par hints:
A) Del integralet op i to dele:
S(e^x + 2)dx = S(e^x)dx + S(2)dx
Begge disse integraler er lige til at gå til. De står i din bog.

B) Brug partiel integration. Du kender endda noget af svaret fra sprøgsmål A

Svar #2
21. november 2006 af jurs (Slettet)

er a) = e^x + 2x + k?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2006 af Lurch (Slettet)


Svar #4
21. november 2006 af jurs (Slettet)

øhh betyder dette ja??
hehe

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2006 af Lurch (Slettet)

det var et ja :)

Svar #6
21. november 2006 af jurs (Slettet)

okay.. hehe.. forstår så bar ik helt hvordan du sir jeg skal bruge partiel i b)

f(x) =2
f'(x)=??
g(x)= e^x
G(x)= e^x
eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2006 af Lurch (Slettet)

Du skal bruge partiel integrtion i opgave B, ikke i A

Svar #8
21. november 2006 af jurs (Slettet)

ja det er jeg med på?? mmen jo os opgave b jeg skrev:

der skal man jo finde
f(x) =
f'(x)=
g(x)=
G(x)=

???

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. november 2006 af Lurch (Slettet)

Det handler om at finde den mest fornuftige f(x), da du gerne skulle slippe af med noget af det besværlige når du differentiere denne.
Dit integral er af formen
S f(x)*g(x) dx
Du skal nu vælge hvad der er smartest. Hvilken del ville være smart at differentiere i udtrykket

x*(e^x + 2)
??

Svar #10
21. november 2006 af jurs (Slettet)

e^x

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. november 2006 af Lurch (Slettet)

nej ikke rigtigt, fordi hvad får du ud af det, så får du et nyt integral der hedder
f(x)=e^x+2, g(x)=x
S(f(x)*g(x) = F(x)*g(x) - S(F(x)*g'(x))

S(x*(e^x+2))=F(x)*g(x) - S(0,5*x^2*e^x)
Det blev det ikke meget kønnere af...
Så er der kun én anden mulighe

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

Men det var en fornøjelse at hjælpe! Sku det være en anden gang....

Skriv et svar til: intergrale opg. 7a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.