Matematik

Tangentligning

21. november 2006 af Liiinee (Slettet)
Jeg har en opgave:
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P.

f(x) = 3x^3 - 6, P(2,18)

Hvordan regner jeg videre derfra?


kærligst Liine

Svar #1
21. november 2006 af Liiinee (Slettet)

ingen bud +?

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2006 af mathon

f(x) = 3x^3 - 6

f'(x)= ???

du ved

1) f'(2) er hældningstal for tangenten

2) tangenten går gennem P(2,18)

Hvordan bestemmer du ligningen for en ret linje - som tangenten jo er - gennem P(2,18) og med hældningstal f'(2)???

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2008 af hanzai (Slettet)

først skal du differentiere ligningen.
så kommer den til at hedde f(x) = 9x^2

når du skal finde en ligning for en tangent skal du bruge:
y= f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Her efter hiver du din lommeregner frem og skriver:
solve (9*2^2) = 36

y = 36(x-2) + 18
y = 36x - 56

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2009 af elihol3 (Slettet)

hvis det er uden hjælpemidler gør du således:

f(x)= 3x^3-6 med tangent i punktet P(2)

1) f(2)= 3(2)^3-6 = 18

2) f'(x)= 9x^2

3) f'(2)= 9(2)^2 = 36

4) f'(P) (x-p) + f(p) dss. 36(x-2)+18 =36x-72+18 = 36x-54


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.