Matematik

Isolere x

22. november 2006 af pox (Slettet)
Hey :-)

Hvordan ville i isolere x i denne formel:

(x+1,5)^2+(3/x+2)^2=25

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

(x+1,5)^2+(3/x+2)^2=2 <=>
(x+1,5)^2=2-(3/x+2)^2 <=>
x+1,5=±sqrt(2-(3/x+2)^2)<=>
x=-1,5±sqrt(2-(3/x+2)^2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

(x+1,5)^2 + (3/x+2)^2 = 2

(x+1,5)^2 + 9/(x+2)^2 = 2

(x+1,5)^2 + (x+2)^2 = 18

x^2 + 3x + 2,25 + x^2 + 4x + 4 = 18

2x^2 + 7x + 6,25 - 18 = 0

2x^2 + 7x - 11,75 = 0

Andengradsligning...

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Se bort fra #2.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2006 af Hindsborg (Slettet)

Jeg får den til et syreresultat. Men her er udregningerne:

(x+1,5)^2+(3/x+2)^2=25

x^2+2,25+3x+(x+2)^2=25*3
x^2+2,25+3x+x2+4+4x=225

Springer lige til hvor alt er lagt sammen og sorteret.

2x^2+7x-218,75=0

indsætter i formlen:

ax^2+bx+c=0

Definerer koefficienterne og udregner via de 2 mulige løsninger af 2.gradsligninger.

x1 = -1,75+10,311i
x2 = -1,75-10,311i

Nogen som kan bekræfte det?

Jeg er selv lige begyndt på 2.gradsligninger på gymnasiet, så det er lidt nyt stadigvæk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2006 af jolle (Slettet)

Hvorfor ikke bare holde det simpelt?
Start da med at tage kvadratroden af hele svineriet, og få de sørens potenser væk.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2006 af sapiens (Slettet)

#5 det kan du da ikke, når der står et plus mellem de to led!

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2006 af jolle (Slettet)

Nuvel, man kan forfanden da heller ikke huske det hele ..

Man kan vel stadig blot ty til kvadratsætningerne så?

Skriv et svar til: Isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.