Matematik
isoler x
23. november 2006 af
gittemaja (Slettet)
f(x)=1*(1-0,0245)^x
Svar #1
23. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
ln(f(x)) = x * ln((1-0,0245)^x)
x = ln(f(x))/ln((1-0,0245))
x = ln(f(x))/ln((1-0,0245))
Svar #2
23. november 2006 af mbujo (Slettet)
Well...
Det er en funktion du har skrevet op der, ikke en ligning.. Men hvis du skal isolere x, kan vi skrive det som:
f(x)=(1-0,0245)^x <=> ln(f(x))=x*ln(1-0,0245) <=> x=ln(f(x))/ln(1-0,0245)
Der kan selvfølgelig bruges log (base 10) i stedet for ln (log base e).
Håber det hjælper
Det er en funktion du har skrevet op der, ikke en ligning.. Men hvis du skal isolere x, kan vi skrive det som:
f(x)=(1-0,0245)^x <=> ln(f(x))=x*ln(1-0,0245) <=> x=ln(f(x))/ln(1-0,0245)
Der kan selvfølgelig bruges log (base 10) i stedet for ln (log base e).
Håber det hjælper
Svar #3
23. november 2006 af gittemaja (Slettet)
x = antal år og
1= antal gram
og jeg skal finde ud af hvor mange år der går før der er et gram tilbage af stoffet. er det ikke korrekt indsat (1) og hvordan finder jeg ud af det
1= antal gram
og jeg skal finde ud af hvor mange år der går før der er et gram tilbage af stoffet. er det ikke korrekt indsat (1) og hvordan finder jeg ud af det
Skriv et svar til: isoler x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
