Matematik

haster!

23. november 2006 af dagirlnette (Slettet)
hvis nu man har tre punkter for en plan i rumgeometri og skal finde en ligning for denne. hvad gør man så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2006 af filleellif (Slettet)

Find to retningsvektorer i planen og en normalvektor til planen! Så kan du udnytte, at ax+by+cz+d=0, hvor d=-(ax1+by1+cz1) og n=(a,b,c) og (x1,y1,z1) er et punkt i planen. n findes ved at krydse de to retningsvektorer!

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hvis vi kalder punkterne for A, B og C (og forudsætter at disse ikke ligger på en ret linje), kan du finde vektor AB og vetor AC, og finde krydsproduktet af disse for at få en normalvektor til planet. Herefter bruger du bare A, B eller C som punkt.

Skriv et svar til: haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.