Spansk

de, de la, del osv.

23. november 2006 af Tomass (Slettet)
- Nybegynder niveau -

Jeg har fået til opgave at skulle indsætte et af følgende ord i forskellige sætninger: de, de la, del, de las eller de los.

Desværre var jeg syg sidste gang, da vi gennemgik reglen for dette, og har derfor ikke den store idé om hvad reglen er for brug af disse ord - Hvilke ord skal man bruge i hvilke sætninger?

Jeg håber der er nogle, som kan hjælpe, og eventuelt komme med et par eksempler - Ville være super!

Tak på forhånd :)

Svar #1
23. november 2006 af Tomass (Slettet)

Jeg håber der er nogle, som kan hjælpe. Det haster lidt, og ja jeg ved godt at jeg er lidt sent ude med det :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2006 af MCfluen (Slettet)

Du må have en grammatik eller et afsnit i dit begyndersystem, hvor du kan se reglerne.
vh

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2006 af tussedarios (Slettet)

Her er et par eksempler:

de :Soy de Dinarmarca=Jeg er fra Danmark

de la :La cámara de la fotógrafa=fotografens kamera
(den kvindelige fotograf)

del :de + el trækkes sammen til del.La cámara del fotógrafo =fotografens kamera (den mandlige fotograf)

de las : Los CDs de las amigas =venindernes cd´ere

de los :Los CDs de los amigos =vennernes cd'ere

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2006 af tussedarios (Slettet)

Du kan eventuelt skrive de,de la ,del osv på google og finde nogle eksempler på spanske
sætninger.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2006 af Duffy

Hola Tussedarios!

¿Qué tal?

¿Has empezado con las clases españolas en VUC en Lyngby?

¿Quién es tu profesor?


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2006 af tussedarios (Slettet)

Hola Duffy

Estoy bien ,gracias.
Desafortunadamente no :-( , porque el día de las lecciones fue cambiada.
Ahora disfruto ver televisión española en mi selector y ayudar cuando puedo aquí en studieportalen.

Skriv et svar til: de, de la, del osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.