Debat

øv for studenter anno 2007!

24. november 2006 af dina88 (Slettet)
Er det bare mig eller er den gamle reform begyndt at se lidt skod ud?
jeg går lige i øjeblikket i 3.g. Altså nåede jeg lige at komme med på den gamle reform. Syntes selv dengang at det var fedt at jeg nåede det, men ville der ikke klart have været flere fordele hvis man ventede et år så man kom med på den nye?
hvad siger i?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2006 af Chick (Slettet)

#0 Hmm er selv under den nye reform, men synes det er lidt irreterende mht. karaktererne at der ikke er en tal mellem 10 og 7.. man mangler 9 tallet..

Men er der noget bestemt du tænker på, som du synes virker bedre under den nye reform?

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2006 af me_strix (Slettet)

Det er sværer, at dumpe med den nye skala, fordi de storer spring mellem karakterne trækker gennemsnittet op. Men da der ikke er så mange, der dumper, er det nok lidt irrelevant

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2006 af allan_sim

I må vist lige finde ud af, om I taler gymnasiereform eller ny karakterskala - de to ting er principielt set uafhængige af hinanden, selvom de er effektueret samtidigt.

I øvrigt får alle jo glæde af de nye karakterer pr. august 2007 :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, jeg kan ikke rigtig se fordelene ved den nye reform - eller, de der er bliver klart overskygget af ulemperne - så jeg er glad for at jeg startede på sidste år af den gamle ordning.

Om disse ulemper så skyldes at reformen grundlæggende var en kikser fra Tørnæs og Co.'s side, eller den kun virker så ugennemtænkt fordi den er svær at implementere for skolerne, skal jeg ikke kunne sige, men ifølge samtlige mine lærere har reformen medført en ordentlig bunke rod og løse ender. Så jeg er glad for jeg nåede at nå med som "gammeldags" matematiker.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2006 af parisa (Slettet)

hmm.. både og.. som 2.g kan jeg fortælle dig at det er meget forvirrende.. og alt er mere besværligt.. fx skal man i 3.g opgaven vælge at skrive om i af studieretningsfagene (vistnok med støtte fra dansk el historie).. for mit vedkommende betyder det jeg skal skrive om noget inden for matematik, kemi eller fysik.. :(
Desuden er skellet mellem "matematiker" og "sproglig" blevet mindre sys jeg.. begge studiretninger har mange af de samme fag, fx har de "sproglige" også fysik.. (mener ikke det var sådan tidligere..)

:s

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2006 af mani4ever (Slettet)

#5:

Jeg går også selv i 2.g, men jeg har hørt, at vi IKKE skal have 3.g's store opgave, da vi skal have en masse AT-projekter

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2006 af parisa (Slettet)

#6 wow, wow, wow - thats a lie..

Det er en del af gymmnasiehalløjet 3.g's opgaven, og ja, der er en masse AT - men den store opgave skal stadig skrives.. og det er, undskyld mig, noget tis, at jeg skal skrive 10 sider om .. matematik eller fysik fordi det er min studieretning - not fair!

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2006 af MP7 (Slettet)

#2 - Men omvendt kan det, da også trække "voldsomt" ned...

Svar #9
26. november 2006 af dina88 (Slettet)

Som nuværende 3.g'er gælder det da om at søge ind på en videregående uddannelse med det samme efter gym, da ens gennemsnit ellers vil blive konverteret til den nye skala i 2008, og tænker man på at dem der er på den nye reform tilmed også får ganget deres gennemsnit med et vist tal bare af at søge ind på en videregående uddannelse et par år tidligere.
Det fjerner da lidt sabbatåret for de fleste, eller er det bare mig?

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. november 2006 af Grydelap (Slettet)

Jeg er nu glad for at jeg kom ind på den gamle reform. Jeg ville slet ikke kunne bestemme mig for en linie, når man før i tiden kunne sammensætte sin uddannelse stort set som man ville. Har det udmærket med den gamle reform, og hvis det betyder at mine karakterer bliver "oversat", so be it.. det får jeg bare et højere gennemsnit af. Går på 3. år nu.. færdig til sommer, YAY!

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2006 af Celeb (Slettet)

Er godt nok også glad for at jeg nåede med bussen der kørte til den gamle reform. De lærere som er tilknyttet den nye reform, som jeg har snakket med om det har kun givet udtryk for at der er en masse løse ender og der en helvedes masse rod omkring det. Alle de AT forløb, ny karaktergivning osv osv.

Ligesom #10 - færdig til sommer YAY! :)

Skriv et svar til: øv for studenter anno 2007!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.