Matematik

Tangen til cirklem

25. november 2006 af juliegg (Slettet)
Jeg sidder fast i denne opgave som jeg håber der er en som kan hjælpe med?

En cirkel (x+1)^2+(y-3)^2=5 skærer y aksen i (0,5)&(0,1) bestem en ligning for cirklens tangent i hver af disse punkter..

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2006 af sigmund (Slettet)

Tangentens hældning i punktet følger af, at tangenten står vinkelret på radius. Så kender du ogå et punkt på cirklen. Mere behøver du ikke for at bestemme tangentens ligning.

Svar #2
25. november 2006 af juliegg (Slettet)

Det forstår jeg ikke? hvordan kan man det ud fra et punkt når man ikke har a?

Jeg ved godt at tangenten står vinkelret på radius og at vi derfra kan finde a ved a*c=-1) men vi har jo hverken a eller c?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hældning<sub>radius</sub> = (y<sub>2</sub> - y<sub>1</sub>) / (x<sub>2</sub> - x<sub>1</sub>)

Svar #4
25. november 2006 af juliegg (Slettet)

skal jeg så bare bruge (0,5) og (0,1)??

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4. Nej, centrum og skræing med y-akse.

C(-1,3) & y<sub>1</sub>(0,5)
C(-1,3) & y<sub>2</sub>(0,1)

Svar #6
25. november 2006 af juliegg (Slettet)

åh ja :) selvfølgelig! TAK..

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2006 af mathon

...eller

tangentligning:
(xo+1)(x+1) + (yo-3)(y-3) = 5,
hvoraf med (0,5) og (0,1)

(0+1)(x+1) + (5-3)(y-3) = 5

og

(0+1)(x+1) + (1-3)(y-3) = 5

se evt.
(xo-c1)(x-c1) + (yo-c2)(y-c2) = r^2




Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2006 af mathon

se evt.
(xo-c1)(x-c1) + (yo-c2)(y-c2) = r^2 -->


se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265676

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2007 af oklihgft (Slettet)

Jeg er usikker på, om der er én eller to løsninger til følgende ligning:

sin(x)=v(3)•cos(x), x tilhørende [0;2p]
?
tan(X)=v(3)

Skriv et svar til: Tangen til cirklem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.