Matematik
cosinus, sinus
26. november 2006 af
unistud2 (Slettet)
Hej
Vis at
cos(sin^-1(x)) = kvadratroden af (1-x^2) for x mellem -1 og 1.
Vis at
cos(sin^-1(x)) = kvadratroden af (1-x^2) for x mellem -1 og 1.
Svar #1
26. november 2006 af unistud2 (Slettet)
Håber nogen kan / vil hjælpe? Skal jeg tegne en enhedscirkel eller hvordan gribes opgaven an ?
Svar #2
26. november 2006 af sigmund (Slettet)
Vi indfører y = sin^(-1)(x). Ved benyttelse af den trigonometriske grundrelation fås
cos(y) = sqrt(1-sin(y)^2). (**)
Fra transformationen i første linje haves sin(y) = x.
(**) kan derfor også skrives
cos(y) = sqrt(1-x^2), hvor y = sin^(-1)(x).
Hermed er det ønskede vist.
cos(y) = sqrt(1-sin(y)^2). (**)
Fra transformationen i første linje haves sin(y) = x.
(**) kan derfor også skrives
cos(y) = sqrt(1-x^2), hvor y = sin^(-1)(x).
Hermed er det ønskede vist.
Skriv et svar til: cosinus, sinus
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
