Matematik
Fordoblingskonstant
28. november 2006 af
Puzzle85 (Slettet)
I et forsøgt har man undersøgt væksten af en vandplante. I en model for væksten er antallet f(t) af andemadsblade givet ved f(t)= 90*e^(0,35*t), hvor t er antal dage efter forsøgets start.
Bestem fordoblingkonstantn for f.
- Jeg ved, at jeg skal have fat i b*e^(k*x) = b*2(x/T2), og have isoleret T2, men hvad med x?
Nogle, der kan hjælpe?
Bestem fordoblingkonstantn for f.
- Jeg ved, at jeg skal have fat i b*e^(k*x) = b*2(x/T2), og have isoleret T2, men hvad med x?
Nogle, der kan hjælpe?
Svar #1
28. november 2006 af mathon
ln(2) = k*T
T = ln(2)/k = ln(2)/0,35 = 1.98042_dage = næsten 2 dage
mere udførligt:
f(t)= 90*e^(0.35*t), hvoraf
f(to+T) = 2*f(to) = 90*e^(0.35to+0.35T))
2*90*e^(0.35*to) = 90*e^(0.35*to)*e^(0.35T)
2 = e^(0.35T)
ln(2) = 0.35T
T = ln(2)/0.35
T = ln(2)/k = ln(2)/0,35 = 1.98042_dage = næsten 2 dage
mere udførligt:
f(t)= 90*e^(0.35*t), hvoraf
f(to+T) = 2*f(to) = 90*e^(0.35to+0.35T))
2*90*e^(0.35*to) = 90*e^(0.35*to)*e^(0.35T)
2 = e^(0.35T)
ln(2) = 0.35T
T = ln(2)/0.35
Svar #2
28. november 2006 af Puzzle85 (Slettet)
takker :)
Det vil sige, at dette er svaret ik:
ln(2) = k*T
T = ln(2)/k = ln(2)/0,35 = 1.98042_dage = næsten 2 dage ?
Jeg skal altså ikke bruge b*e^(k*x) = b*2(x/T2)?
Det vil sige, at dette er svaret ik:
ln(2) = k*T
T = ln(2)/k = ln(2)/0,35 = 1.98042_dage = næsten 2 dage ?
Jeg skal altså ikke bruge b*e^(k*x) = b*2(x/T2)?
Skriv et svar til: Fordoblingskonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
