Matematik
retningsvinkel ???
28. november 2006 af
ASLAK (Slettet)
opgaven lyder sådan:
Bestem retningsvinkler v og w for vektorerne:
a=(-2,-3) og b=(10,7)
og skriv dem på formen :
a=(a cosv,a sinv) og b=(b cosw,b sinw)
Hvordan gør man det, nogen forslag??
altså det jeg er startet med at finde hypotenusen for vektor a og b:
For vektor a:
tanv=(-3/-2)
v=56,31 grader
For vektor b:
tanv1=(7/10)
v1=35 grader
men så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre videre???
Bestem retningsvinkler v og w for vektorerne:
a=(-2,-3) og b=(10,7)
og skriv dem på formen :
a=(a cosv,a sinv) og b=(b cosw,b sinw)
Hvordan gør man det, nogen forslag??
altså det jeg er startet med at finde hypotenusen for vektor a og b:
For vektor a:
tanv=(-3/-2)
v=56,31 grader
For vektor b:
tanv1=(7/10)
v1=35 grader
men så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre videre???
Svar #1
28. november 2006 af mathon
a =(|a|*cos(v),|a|*sin(v)) og b=(|b|*cos(w),|b|*sin(w))
|a| = sqr[(-2)^2+(-3)^2] og |b| = sqr[10^2+7^2]
|a| = sqr[(-2)^2+(-3)^2] og |b| = sqr[10^2+7^2]
Svar #2
28. november 2006 af ASLAK (Slettet)
#1: Okay forstår ikke så meget af det du har gjort???
kan du ikke forklare lidt nærmere!!!! Altså det jeg ikke forstår er hvorfor du siger følgelde:
|a| = sqr[(-2)^2+(-3)^2] og |b| = sqr[10^2+7^2]
kan du ikke forklare lidt nærmere!!!! Altså det jeg ikke forstår er hvorfor du siger følgelde:
|a| = sqr[(-2)^2+(-3)^2] og |b| = sqr[10^2+7^2]
Skriv et svar til: retningsvinkel ???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
