Matematik

Grafiske udregninger

29. november 2006 af Sannaen (Slettet)
Hejsa allesammen, jeg havde for nylig oprettet et indlæg alá dette men valgte nu at oprette et nyt og mere præcist et, da jeg virkelig har brig for hjælp!

Jeg sidder med en del opgaver af denne art. De går ud på at løse de simultane ligninger grafisk. Min spørgsmål er så: Hvordan løser jeg dem grafisk?

Min opgave lyder således:

Solve each of the following pairs of simultaneous equations graphically. In each take x values from -3 to 3.

a) 2x-y=0, x+y=-3
b) 3x+4y=6, x-2y=-8

^^det var lige to af dem, hvis i vil bruge eksempler

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2006 af mathon

a)
2x-y=0, x+y=-3

y = 2x og y = -x-3

indtegn i koordinatstytem og overhold "In each take x values from -3 to 3."

Svar #2
29. november 2006 af Sannaen (Slettet)

#1
Er du sikker på at det gøres sådan?
Jeg skal ikke "løse" det hele af ligningerne?

Dette forsøgte jeg nemlig, men fik skærringspunkt i (0,0).

Regner jeg så det hele ud får jeg (-1,-2)

Svar #3
29. november 2006 af Sannaen (Slettet)

* Med det hele mener jeg:

2x-y = 2x=2 = x=½y
x+y=-3 = ½y+y=-3 = 1½y-3 = y=-2
x=½y =-1
(-1,-2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2006 af mathon

y = 2x og y = -x-3

Du bliver bedt om "Solve each of the following pairs of simultaneous equations graphically"

Solve...graphically!!! - hvilket betyder, at du skal aflæse skæringspunktets koordinater.

Hvis du tjekker beregningsmæssigt, skal resultatet naturligvis blive det samme - men det bliver du ikke bedt om!!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2006 af mathon

b) 3x+4y=6, x-2y=-8

y = -0.75x + 1.5 og y = 0.5x + 4





indtegn i koordinatstytem og overhold "In each take x values from -3 to 3."

Svar #6
29. november 2006 af Sannaen (Slettet)

#5 men i sådan et vindue får jeg intet skæringspunkt ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2006 af allan_sim

#6.
Du bliver nødt til at skrive præcist, hvad du gør, for dine skæringspunkter giver ikke mening. Hvad taster du ind hvor på hvilken lommeregner, og hvilke grafiske funktioner benytter du på den?

Svar #8
30. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Bruger en TI-84+

Ligningerne udregner jeg i hovedet.

Jegskriver derefter ligningerne ind i grafprogrammet. altså

Y1=-0.75x + 1.5 og Y2=0.5x + 4

Skriv et svar til: Grafiske udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.