Matematik
Grænseværdi
04. marts 2004 af
And(en) (Slettet)
lim x^3+1/x+1
x-> -1
Jeg skal bestemme grænseværdien, når x går mod -1. Så går tæller og nævner mod nul, hvilket ikke er hensigtsmæssigt. JEg har sjusset mig frem til at grænseværdien er 3. Men jeg kunne godt tænke mig at få at vide hvordan den beregnes.. Det kan jeg ikke lige gennemskue
x-> -1
Jeg skal bestemme grænseværdien, når x går mod -1. Så går tæller og nævner mod nul, hvilket ikke er hensigtsmæssigt. JEg har sjusset mig frem til at grænseværdien er 3. Men jeg kunne godt tænke mig at få at vide hvordan den beregnes.. Det kan jeg ikke lige gennemskue
Svar #1
04. marts 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
Du skal passe på med paranteserne!
Hvis du mener
lim (x^3+1)/(x+1)
x -> -1
så kan du jo forkorte, for (x^3+1)/(x+1)=x^2-x+1. Heraf fås så, at
lim (x^2-x+1) = 3
x -> -1
som du ganske rigtig har gættet dig frem til.
Hvis du mener
lim (x^3+1)/(x+1)
x -> -1
så kan du jo forkorte, for (x^3+1)/(x+1)=x^2-x+1. Heraf fås så, at
lim (x^2-x+1) = 3
x -> -1
som du ganske rigtig har gættet dig frem til.
Svar #2
04. marts 2004 af And(en) (Slettet)
Nåhja polynomiers division. Den havde jeg ikke lige tænkt på =D.. Tak for hjælpen..
Skriv et svar til: Grænseværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
