Matematik
Hjælp til differentialligning
03. december 2006 af
GeorgeWChubby (Slettet)
Jeg har en opgave der lyder:
Gøre rede for, at enhver af funktionerne
f(x)=c1*e^2x+c2*e^3x, c1,c2 E R
er løsning til differentialligningen
y''-5y'+6y=0
Bestem c1 og c2, således at f(0)=5 og f'(0)=20
Er der nogen der kunne hjælpe mig igang med denne opgave? Hvordan løser jeg den?
Mange tak,
GeorgeWChubby
Gøre rede for, at enhver af funktionerne
f(x)=c1*e^2x+c2*e^3x, c1,c2 E R
er løsning til differentialligningen
y''-5y'+6y=0
Bestem c1 og c2, således at f(0)=5 og f'(0)=20
Er der nogen der kunne hjælpe mig igang med denne opgave? Hvordan løser jeg den?
Mange tak,
GeorgeWChubby
Svar #1
03. december 2006 af Lurch (Slettet)
du kan jo prøve at indsætte i din ligning.
find f'(x) og f''(x) og indsæt i
f''(x)-5*f'(x)+6*f(x)=0
hvis det går op er den løsning
find f'(x) og f''(x) og indsæt i
f''(x)-5*f'(x)+6*f(x)=0
hvis det går op er den løsning
Skriv et svar til: Hjælp til differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
