Matematik
Beregning af sider i trekant
03. december 2006 af
knnico (Slettet)
Hej
Jeg har lige været syg og desværre gået glip af nogle matematiktimer. Jeg har fået en aflevering, som har nogle opgaver som jeg ikke lige kan gå til, pga jeg ikke var der i de timer, hvor de blev gennemgået.
Den lyder sådan:
1) Beregn siderne a og b samt vinkel B når A = 40 og c=25.
Det er en retvinklet trekant med C som retvinklet.
2) Samme trekant:
Beregn vinklerne A og B samt siden b når a=3 og c=5.
Jeg ved, jeg skal bruge cos og sin, men ved ikke hvordan.
mvh knnico
Jeg har lige været syg og desværre gået glip af nogle matematiktimer. Jeg har fået en aflevering, som har nogle opgaver som jeg ikke lige kan gå til, pga jeg ikke var der i de timer, hvor de blev gennemgået.
Den lyder sådan:
1) Beregn siderne a og b samt vinkel B når A = 40 og c=25.
Det er en retvinklet trekant med C som retvinklet.
2) Samme trekant:
Beregn vinklerne A og B samt siden b når a=3 og c=5.
Jeg ved, jeg skal bruge cos og sin, men ved ikke hvordan.
mvh knnico
Svar #1
03. december 2006 af mia3107 (Slettet)
I en retvinklet trekant er:
sin(v)= modstående katete over hypotenussen
og
cos(v)= hosligende katete over hypotenusen
sin(v)= modstående katete over hypotenussen
og
cos(v)= hosligende katete over hypotenusen
Svar #2
03. december 2006 af knnico (Slettet)
Jeg er stadig ikke helt med på, hvad det går ud på. Skal jeg fx. skrive sin25 for at finde a, når c er 25?
Skriv et svar til: Beregning af sider i trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
