Dansk

Fluernes Herre

05. december 2006 af saab88 (Slettet)
Hej!

Jeg skal skrive en stil med emnet:"Konkylien som symbol"
Har I nogle gode ideer til, hvad jeg burde inddrage?
Jeg har selv nogle ideer, men vil ikke "farve" jeres ideer (da jeg leder efter nye ideer, og jeg er åben for alle ideer.

Mange tak!

Svar #1
05. december 2006 af saab88 (Slettet)

hehe...I må undskylde mit brug af ordet "ideer"...

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2006 af Shase (Slettet)

Det er godt nok en muslingeskal, men hvad med Shells symbol?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2006 af dnadan (Slettet)

#2
Hvorfor skriver Golding så:
The Conch i 'Lord of the Flies'?
Ergo, er der tale om et konkylie


Men overvej hvad konkylien bliver brugt til, og hvem respekterer den, Jack eller Ralph(samt Piggy=Tykke på dansk)


Svar #4
05. december 2006 af saab88 (Slettet)

#3

Ja, det har jeg gjort. Har også overvejet, hvorfor Golding lader Tykke forsvare konkylien (Konkylien=ret og orden+demokrati, Tykke=fornuft,videnskaben i civilisationen ergo: noget "komplekst" som demokrati har brug for fornuft osv.)
Og forresten, hvorfor lader Golding demokratiet være truet?
Hvad mere kan jeg inddrage?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2006 af dnadan (Slettet)

#4 Golding fik inspiration fra sin tid under WW2, hvor han bl.a. så Bismarck synke og D.Dag, Demkokratiet var som bekendt truet af nazityskland... Efter krigen så han billeder af jødeudryddelse, som var det alt afgørende for hans mesterværk.

Du kunne også overveje, hvorfor han vælger at lade Piggy dø, og konkylien bliver smadret i samme øjeblik.






Svar #6
07. december 2006 af saab88 (Slettet)

Hvorfor lader han Piggy dø og konkylien blive smadret i samme øjeblik?

Jeg vil tro, at Golding var en tilhænger af demokrati, men at hans samtid fik ham til at miste troen på et fuldkomment demokrati...Ret mig hvis jeg tager fejl...
Har I nogle flere ideer, hvad jeg kan inddrage under dette?

Skriv et svar til: Fluernes Herre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.