Engelsk

To/too - hvornår?

06. december 2006 af Koppel (Slettet)
Som overskriften fortæller, er jeg nu (igen) kommet i tvivl om, hvornår man skal bruge too, og hvornår det er to man skal bruge.

Håber i kan hjælpe.

Svar #1
06. december 2006 af Koppel (Slettet)

Kan det passe at to er til, og too er også?
Eller er jeg virkelig på vildspor? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2006 af SET (Slettet)

Det passer. "too" bruges også som "too much" = "for meget" :)

Svar #3
06. december 2006 af Koppel (Slettet)

The boy fells small compared to him.

Hvad skal så bruges her?

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2006 af Hindsborg (Slettet)

Too

adv. også (fx he too han også, også han); med (fx he too); tillige; (understregende, forarget) tilmed; ovenikøbet (fx such a skirt chaser, and a married man too!); (om grad) (alt) for (fx big, small, much); T meget; se også only, bad;
•(you are not going!) I am too! vel gør jeg så! det kan du tro jeg gør!
not too - ikke alt for (el. særlig, synderlig) (fx good); not too bad (også) ikke så dårlig endda; ikke værst; he is not too well han har det ikke særlig godt; han har det temmelig skidt.

-----------------------------------


To

præp.
1. til (fx go to London; from A to Z); mod (fx there were clouds to the east; he was kind to me); i forhold til; i sammenligning med; mod (fx nothing to what it might have been); efter; i overensstemmelse med (fx to my taste; made to measure); i (fx a quarter to six; a party to the case part i sagen); på (fx the answer to it);

2. (ved infinitiv) at (fx to err is human); for at (fx I have come to see you);
• ten to one ti mod en;
two to the king (i kortspil) kongen anden;
that is all there is to it det er alt hvad der er at sige om den ting;
(oversættes ikke i udtryk som:) it seems to me det forekommer mig;
it occurred to me det faldt mig ind;
he did not come though he had promised to han kom ikke skønt han havde lovet det.

Taget fra gyldendals røde ordbog. Men nej, du er bestemt ikke på vildspor.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Klassiske eksempler på, hvor too og to kan blive brugt:

- I are tuu crasy.

- You is houme tu nihgt?

Brugbart svar (1)

Svar #6
06. december 2006 af Lisa02 (Slettet)

Taget fra min notebog:

Too: mere end nødvendigt:
Bob ate <i>too</i> many aaples.
Bob wen to the zoo <i>too</i>.
The sweater is <i>too</i> big.

To <i>to</i> go - <i>to</i> play - <i>to</i> sing - <i>to</i> eat
I wen <i>to</i> the zoo.
He wanted <i>to</i> help me.
She went <i>to</i> twon by bus.

Evt.
<u> Too = lang vokal
To = Kort vokal

Håber at du kan bruge det.</u>

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#5. :-)
#6. Ganske fin.

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2006 af LiL-H (Slettet)

#3
Dvs. at din sætning er korrekt (:

Skriv et svar til: To/too - hvornår?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.