Matematik
andengradsligning
06. marts 2004 af
sontas (Slettet)
Tøndens rumdfang :
V = pi*h/15(2D^2+dD+3/4*d^2)
hvor h=8 d=4 og v=150, find D. jeg gør sådan her :
150 = (pi*8/15)(2D^2+4D+0,75*4^2)
<=> 150/(2D^2+4D+0,75*4^2) = pi*8/15 <=>
2D^2+4*D+0,75*(4^2) = (150)/(pi*8)/(15) <=> 2D^2+4D+((12-(150)/(pi*8)/(15))= 0
og så har jeg en andengradsligning hvor
0 >diskriminanten... hvad har jeg gjort forkert?
V = pi*h/15(2D^2+dD+3/4*d^2)
hvor h=8 d=4 og v=150, find D. jeg gør sådan her :
150 = (pi*8/15)(2D^2+4D+0,75*4^2)
<=> 150/(2D^2+4D+0,75*4^2) = pi*8/15 <=>
2D^2+4*D+0,75*(4^2) = (150)/(pi*8)/(15) <=> 2D^2+4D+((12-(150)/(pi*8)/(15))= 0
og så har jeg en andengradsligning hvor
0 >diskriminanten... hvad har jeg gjort forkert?
Svar #1
06. marts 2004 af erdos (Slettet)
V = pi*h/15(2D^2+dD+3/4*d^2)
Er pi*h tæller og 15(2D^2+dD+3/4*d^2) nævner eller hvad?
Er pi*h tæller og 15(2D^2+dD+3/4*d^2) nævner eller hvad?
Svar #2
06. marts 2004 af sontas (Slettet)
kan godt se der er lidt rodet, sådan her:(pi*h/15) * (2D^2+dD+3/4*d^2)
Svar #3
06. marts 2004 af erdos (Slettet)
Jeg gør således...
V = (pi*h/15) * (2D^2+dD+3/4*d^2) <=>
(2D^2+dD+3/4*d^2) = V / (pi*h/15)
højresiden giver ca. 90 og trækkes fra.
Dvs. 2D^2+4D-78 = 0
diskriminant = 16-4*2*(-78) = 640
Det anbefales dog at du regner eksakt...
V = (pi*h/15) * (2D^2+dD+3/4*d^2) <=>
(2D^2+dD+3/4*d^2) = V / (pi*h/15)
højresiden giver ca. 90 og trækkes fra.
Dvs. 2D^2+4D-78 = 0
diskriminant = 16-4*2*(-78) = 640
Det anbefales dog at du regner eksakt...
Skriv et svar til: andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
