Matematik
reaktionstid
07. december 2006 af
La Gioconda (Slettet)
Hej! Har en lille fysik opg for, som jeg har en smule svært ved:
i gamle dage -forsigtighed betaler sig, alt laves jo om nu om dage- sagde man, at en bil, som kører med 60 km/h, skal kunne stoppes på højst 32 meter. dertil kommer, at det tager tid, fra man opdager enb forhindring, til man reagerer på den. her regnede man i gamle dage med, at man ved 60 km/h kører 18 meter, mens systemet (hjerne, nerver m.m) tager sig sammen til at reagere.
-Hvad er reaktionstiden?
-Hvis reaktionstiden er uafhængig af farten, hvor langt kører man så, inden man reagere ved 120 km/h?
i gamle dage -forsigtighed betaler sig, alt laves jo om nu om dage- sagde man, at en bil, som kører med 60 km/h, skal kunne stoppes på højst 32 meter. dertil kommer, at det tager tid, fra man opdager enb forhindring, til man reagerer på den. her regnede man i gamle dage med, at man ved 60 km/h kører 18 meter, mens systemet (hjerne, nerver m.m) tager sig sammen til at reagere.
-Hvad er reaktionstiden?
-Hvis reaktionstiden er uafhængig af farten, hvor langt kører man så, inden man reagere ved 120 km/h?
Svar #1
07. december 2006 af LordMac (Slettet)
Reaktionstiden for mennesker er 0.7 sekunder. Desværre kan jeg ikke huske forklaringen på det helt.
Men du skal bare omregne 120 km/h til m/s og gange det med reaktionstiden. Håber at jeg ikke har misforstået spørgsmålet.
Men du skal bare omregne 120 km/h til m/s og gange det med reaktionstiden. Håber at jeg ikke har misforstået spørgsmålet.
Svar #2
07. december 2006 af La Gioconda (Slettet)
j har gjort sådan her: 18+32=50 m(som er standselængden)
60km/h=16,67m/s
50m/16,67m/s=3 sek
kan d mon passe??
60km/h=16,67m/s
50m/16,67m/s=3 sek
kan d mon passe??
Svar #3
07. december 2006 af LordMac (Slettet)
Vil jeg ikke mene da du skriver at man køre 18 meter før man reagere. Dvs
32m-18m/16,67m/s=0,84s
32m-18m/16,67m/s=0,84s
Skriv et svar til: reaktionstid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
