Matematik
Phytagoræisk talsæt
10. december 2006 af
Christian90 (Slettet)
Opgaven lyder:
I retvinklede trekanter gælder phytagoras sætning. Hvis sidelængderne er hele tal kaldes dette talsæt et pythagoræisk talsæt. Vi kender allerede sådanne, f.eks (3,4,5) og lidt mindre kendt er talsættet (5,12,13)
Eftervis at (5,12,13) er et pythagoræisk talsæt.
Håber der er nogen der kan hjælpe for er virkelig på dybt vand :).
I retvinklede trekanter gælder phytagoras sætning. Hvis sidelængderne er hele tal kaldes dette talsæt et pythagoræisk talsæt. Vi kender allerede sådanne, f.eks (3,4,5) og lidt mindre kendt er talsættet (5,12,13)
Eftervis at (5,12,13) er et pythagoræisk talsæt.
Håber der er nogen der kan hjælpe for er virkelig på dybt vand :).
Svar #1
10. december 2006 af downunderII (Slettet)
se hvis nu a er = 5 og b = 12 så c = 13
a^2 + b^2 = c^2
5^2 + 12^2 = 13^2
25 + 144 = 169
169 = 169
Det må være det
a^2 + b^2 = c^2
5^2 + 12^2 = 13^2
25 + 144 = 169
169 = 169
Det må være det
Svar #2
10. december 2006 af -Zeta- (Slettet)
For pythagoræiske talsæt gælder også følgende:
(5/13)² + (12/13)² = 1
(5/13)² + (12/13)² = 1
Skriv et svar til: Phytagoræisk talsæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
