Matematik
Definitionsmængde for f .
10. december 2006 af
sofie_89 (Slettet)
Hej. Har en opgave som lyder således:
En funktion f er givet ved f(x)= kvdrt(x)+ 4/x.
a) Bestem definitionsmængden for f.
b) Beregn den værdi af x, for hvilken f har minimum.
Nogen der kan hjælpe mig med de to? Ved at jeg i a) skal sige Dm=R/(et el. andet)
Men så kan jeg heller ikke komme videre :S
En funktion f er givet ved f(x)= kvdrt(x)+ 4/x.
a) Bestem definitionsmængden for f.
b) Beregn den værdi af x, for hvilken f har minimum.
Nogen der kan hjælpe mig med de to? Ved at jeg i a) skal sige Dm=R/(et el. andet)
Men så kan jeg heller ikke komme videre :S
Svar #1
10. december 2006 af Matkaj
a)Må man tage kvadratroden af alle tal? Må man dividere med alle tal? Hvis ikke så er definitionsmængden alle reelle tal pånær de omtalte.
b)brug differentialregning til at bestemme funktionens minimum.
b)brug differentialregning til at bestemme funktionens minimum.
Svar #2
10. december 2006 af sofie_89 (Slettet)
Okay til b)
Men a) hvordan skriver man det så lige op?
Forstår det stadig ikke :S
Men a) hvordan skriver man det så lige op?
Forstår det stadig ikke :S
Svar #3
10. december 2006 af byller (Slettet)
a) man må ikke dividere med 0, og man kan heller ikke tage kvadr af et negativt tal, derfor er Dm(f)=R+/{0}
Skriv et svar til: Definitionsmængde for f .
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
