Matematik
Nulreglen
10. december 2006 af
FunnyJohnny (Slettet)
Jeg sidder med et par ligninger hvor jeg tror jeg skal bruge nulreglen. Men jeg forstår ikke helt hvordan. Jeg kan lige give et eksempel: 4x^2+2x-6=0 . Hvordan løser jeg den ?
Svar #2
10. december 2006 af dnadan (Slettet)
Du kan IKKE benytte nulreglen i dit eksempel:
4x^2+2x-6=0
Hvis der nu havde stået:
4x^2+2x=0
Kunne du benytte nulreglen, dette gøres ved at sætte x uden for parentes:
x(4x+2)=0
Dette løses nu i forhold til nulreglen, som siger:
Enten er x=0 v 4x+2=0
Heraf se det at de 2 løsninger til denne ligning er:
x=0 v x=-1/2
4x^2+2x-6=0
Hvis der nu havde stået:
4x^2+2x=0
Kunne du benytte nulreglen, dette gøres ved at sætte x uden for parentes:
x(4x+2)=0
Dette løses nu i forhold til nulreglen, som siger:
Enten er x=0 v 4x+2=0
Heraf se det at de 2 løsninger til denne ligning er:
x=0 v x=-1/2
Svar #3
11. december 2006 af fixer (Slettet)
#2
Man kan altid benytte nulreglen i et legeme. Det er bare ikke altid lige nemt.
Man kan altid benytte nulreglen i et legeme. Det er bare ikke altid lige nemt.
Skriv et svar til: Nulreglen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
