Dansk
Fortolkning
12. december 2006 af
Hans20 (Slettet)
Hej !
Er der nogen som gider at fortolke disse sætninger ?
1. Uden penge er alt ubrugeligt ?
2. Af rene kilder udspringer rent vand ?
På forhånd tak
Er der nogen som gider at fortolke disse sætninger ?
1. Uden penge er alt ubrugeligt ?
2. Af rene kilder udspringer rent vand ?
På forhånd tak
Svar #1
12. december 2006 af akadina (Slettet)
Det er lidt svært når man ikke har sammenhængen de står i...
Men nr 2 "Af rene kilder udspringer rent vand" kunne måske betyde noget i retning af, at der ud af en god tanke eller et godt sind kommer gode handlinger. Det kunne også forstås mere bogstaveligt fx hvis en journalist(=kilden) skriver en artikkel(=vandet) for at belyse et emne og han forholder sig neutralt/objektivt til emnet så er han en ren kilde. Men hvis han i skjul har til hensigt at påvirke læseren så er han ikke en ren kilde.
Det kan altså fortolkes på mange måder, så du er nød til at kigge på sammenhængen. Men måske kan mine fortolkningsforeslag give dig et hint.
Men nr 2 "Af rene kilder udspringer rent vand" kunne måske betyde noget i retning af, at der ud af en god tanke eller et godt sind kommer gode handlinger. Det kunne også forstås mere bogstaveligt fx hvis en journalist(=kilden) skriver en artikkel(=vandet) for at belyse et emne og han forholder sig neutralt/objektivt til emnet så er han en ren kilde. Men hvis han i skjul har til hensigt at påvirke læseren så er han ikke en ren kilde.
Det kan altså fortolkes på mange måder, så du er nød til at kigge på sammenhængen. Men måske kan mine fortolkningsforeslag give dig et hint.
Svar #2
12. december 2006 af ettuf (Slettet)
Hej.
Jeg kan hjælpe dig så vidt at her faktisk er tale om et latinsk ordsprog:
"absque argento omnia vana" = " Uden penge er alt ubrugeligt"
Jeg vil mene at du kan fortolke det sådan at hvis man ingen penge har , kan det hele være lige meget. Eller måske mere direkte at man skal tænke over hvad man bruger sine penge på....
Giv det selv lige en ekstra tanke......
Jeg kan hjælpe dig så vidt at her faktisk er tale om et latinsk ordsprog:
"absque argento omnia vana" = " Uden penge er alt ubrugeligt"
Jeg vil mene at du kan fortolke det sådan at hvis man ingen penge har , kan det hele være lige meget. Eller måske mere direkte at man skal tænke over hvad man bruger sine penge på....
Giv det selv lige en ekstra tanke......
Skriv et svar til: Fortolkning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
