Matematik

Hjælp

13. december 2006 af thomas1001 (Slettet)

det vil være super hvis i ga at hjælpe med med denne her opgave:)

a=4,1
b=2,3
c=-1,-3

vektor a skal opløses i to komposanter, der går i henholdsvis vektor b,s og vektor c's retning

a) du skal bestemme koordinaterne til komposanterne.
b) du skal bestemme komposanternes længde.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2006 af mathon

vektor_a = s*vektor_b + t*vektor_c

4=s*2+t*1
1=s*3+t*(-3)

2s+t=4
3s-3t=1,

hvilket er løsning af to ligninger med to ubekendte af første gradi s og t.

Når du mkender s og t, kan du beregne komposanternes koordinater og dermed deres længde.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2006 af mathon

rettelse til #1

skal være:

4=s*2+t*(-1)
1=s*3+t*(-3)

2s-t=4
3s-3t=1,

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.