Matematik
En linjes skæringspunkt
14. december 2006 af
Dukkeansigt (Slettet)
Da jeg ikke ligefrem kan siges at være et matematik-geni, ville det hjælpe mig ubeskriveligt, hvis der var en der kunne fortælle mig hvorledes jeg kan beregne en ret linjes (y= 18,467x) skæringspunkt?
Svar #1
14. december 2006 af mathon
"hvorledes jeg kan beregne en ret linjes (y = 18,467x) skæringspunkt?"
skæring med hvad???
skæring med hvad???
Svar #2
14. december 2006 af -Zeta- (Slettet)
Skæring med y-aksen (2. akse)
Metode 1:
y = 18,467x
Indsæt hældningen (18,467x) og et punkt som den lineære linje skærer, og isoler b.
y = ax + b
b = y - ax
Metode 2:
Indsæt punkter (xo,yo) og hældningen i nedenstående formel, og isoler y og reducer højre side:
y - yo = a(x - xo)
Metode 1:
y = 18,467x
Indsæt hældningen (18,467x) og et punkt som den lineære linje skærer, og isoler b.
y = ax + b
b = y - ax
Metode 2:
Indsæt punkter (xo,yo) og hældningen i nedenstående formel, og isoler y og reducer højre side:
y - yo = a(x - xo)
Skriv et svar til: En linjes skæringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
