Matematik
Kvadratsætning
18. december 2006 af
test (Slettet)
Hej
Vi skal bevise følgende:
(a-b)(a+b) = a^2-b^2
Hint: Tegn et rektangel med sidelængderne (a-b) og (a+b) og vis at a^2 = (a-b)(a+b)+b^2 , hvilket er ensbetydende med det som skal vises idet man ved hjælp af lovlige operationer kan man omskrive den ene ligning til den anden.
Vi har prøvet at lave et eks. og sætte oplysningerne ind... derefter får man at de to forskellige faciter bliver ens... er dette korrekt?
Derefter har vi gjort det samme med den anden ligning.
Mvh Mads
Vi skal bevise følgende:
(a-b)(a+b) = a^2-b^2
Hint: Tegn et rektangel med sidelængderne (a-b) og (a+b) og vis at a^2 = (a-b)(a+b)+b^2 , hvilket er ensbetydende med det som skal vises idet man ved hjælp af lovlige operationer kan man omskrive den ene ligning til den anden.
Vi har prøvet at lave et eks. og sætte oplysningerne ind... derefter får man at de to forskellige faciter bliver ens... er dette korrekt?
Derefter har vi gjort det samme med den anden ligning.
Mvh Mads
Svar #1
18. december 2006 af downunderII (Slettet)
Altå hvis man skal bevise a^2 + b^2 = c^2 vil jeg forslog at i finde sætning nummer 4 fra pytgharas (mener det staves sådan). Og hvis det ikke hjælpe så skriv igen...
Skriv et svar til: Kvadratsætning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
