Matematik

forskrift

30. december 2006 af karlmarx (Slettet)
Hej
lidt hjælp til at løse en opgave ?

sammenhængen mellem et varmblodet pattedyrs vægt og dets daglige varmeproduktion kan med god tilnærmelse beskrives ved: når vægten bliver 10 gange så stor, bliver varmeproduktionen 5,3 gange så stor. Det oplyses at et pattedyr der vejer 100 kilo, har en varmeproduktion på 1823 kilokalorier. find en forskrift?

jeg er ret overbesvist om at det er: Fy = Fx^a, som skal bruges til at finde en løsning, men er lidt i tvivl om hvordan tallene skal sættes ind...

Svar #1
30. december 2006 af karlmarx (Slettet)

*en forskrift som beskriver pattedyrets varmeproduktion som funktion af vægten. og der er tale om potensfunktion.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2006 af dnadan (Slettet)

Du har et punkt:
(x;y)=(100;1823)
Ydermere ved du, at når vægten bliver ti gange så stor så bliver varmeproduktionen 5,3 gange så stor, hermed har du nu et andet punkt:
(x;y)=(100*10;1823*5,3)
Benyt nu disse to punkter til at finde forskriften...
a kan findes ved:
a=(logy2-logy1)/(logx2-logx1)
b findes så ved isolering...

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2006 af ibibib (Slettet)

Et alternativ til #2:
Fy = Fx^a
10 = 5,3^a
a = log(10)/log(5,3)

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2006 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=19332

Svar #5
30. december 2006 af karlmarx (Slettet)

jeg ville også gøre som #3... men når jeg gør det får jeg a=1,381 ... og min facitliste siger at a=0,724
????

Svar #6
30. december 2006 af karlmarx (Slettet)

#4 det er i hvert fald det rigtige resultat, men er det ikke muligt at finde a ved hjælp af formlem : Fy = Fx^a ????

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2006 af mathon

Fy = Fx^a
5.3 = 10^a
log(5.3)=log(10^a)=a*log(10)=a*1=a
a=log(5.3)

Svar #8
30. december 2006 af karlmarx (Slettet)

tak

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

til #6: Er du kommunist?

Svar #10
01. februar 2007 af karlmarx (Slettet)

tjae lidt er jeg nok..

Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.