Matematik

nulpunkter

04. januar 2007 af LarsUlri (Slettet)
nogen der kan fortælle mig hvad det helt præcis er?

las os evt sige jeg skal finde nulpunkterne for f(x ) = x^4 - 2x^2 + 1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2007 af Sentinox (Slettet)

Når f(x)=0, er der nulpunkter.

I dit eksempel, er der åbenlyse rødder (hvilke?).

//Sentinox

Svar #2
04. januar 2007 af LarsUlri (Slettet)

skal jeg sige 0=x^4 - 2x^2 + 1 og finde rødderne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2007 af Sentinox (Slettet)

Ja

Svar #4
04. januar 2007 af LarsUlri (Slettet)

hvorfor kan min lommeregner ikke regne det her ud:

solve(x^4-2x^2+1=0,x)

?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2007 af rosiette (Slettet)

ved det ikke, min kunne godt
x= -1 or x = 1

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2007 af allan_sim

#4.
Hvad fejlmeddelelse kommer den med? Og har du prøvet at tømme registrene? (Hvis det er TI-89, så tryk F6 og "Clear a-z")

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2007 af piper (Slettet)

Hvis det skal være rigtig fint så skriver du, at du har set at det er en maskeret andengradsligning og løser den sådan.

Altså y=x^2

f(x ) = y^2 - 2y + 1

Jeg tvivler faktisk på, det er tilstrækkeligt at sige "rødderne ses let at være". Jeg vil anbefale dig at se på det som en maskeret andengradsligning.

Skriv et svar til: nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.