Matematik

Monotoniforhold

05. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)
Hej.
Jeg har lidt problemer med at finde monotoniforholdene for denne funktion f(x)=(x^2-x-1)/(x+1)

Jeg har indtil videre DM(f)=R\{-1}
og f'(x)=(x^2-2x)/(x+1)^2

hvordan kommer jeg videre?

mvh Sune

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2007 af mathon

f'(x)=(x^2+2x)/(x+1)^2 =x(x+2)/(x+1)^2

nævneren N=(x+1)^2>0 for x € Dm(f)

beregning af nulpunkter for f'(x):

f'(x)=x(x+2)/N=0

x=???


Svar #2
05. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)

Jeg er ikke helt med på den sidste del "beregning af nulpunkter for f'(x)"

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2007 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/?id=20325

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2007 af mathon

til støtte for graftegning
http://peecee.dk/?id=20329

Svar #5
05. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)

Hej igen
første link hjalp meget

x1=-2 går jeg ud fra at man henter fra polynomidivisionen, men jeg er lidt i tvivl om, hvordan du finder frem til x2=0

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2007 af mathon

f'(x)=(x^2+2x)/(x+1)^2, x ulig -1

f'(x)=x(x+2)/(x+1)^2

x(x+2)/(x+1)^2=0, hvor KUN tælleren - x(x+2) kan være 0.

Hvornår bliver x(x+2)=0, når én af faktorerne er =
ALTSÅ
hvis
x=0 eller (x+2)=0
dvs
x=0 eller x=-2

Svar #7
05. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)

ahh NU er jeg med. Tusind tak :)

mvh Sune

Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.