Matematik
En funktion f...
06. januar 2007 af
hans (Slettet)
Nogen dér kan hjælpe mig med denne opgave?:
En funktion f er defineret ved:
f(x) = 2x + e^-x , x større eller lig med -2
Bestem monotoniforholdene for f.
Gør rede for at grafen f har en skrå asymptote, og angiv en ligning for denne asymptote.
Tak på forhånd!
En funktion f er defineret ved:
f(x) = 2x + e^-x , x større eller lig med -2
Bestem monotoniforholdene for f.
Gør rede for at grafen f har en skrå asymptote, og angiv en ligning for denne asymptote.
Tak på forhånd!
Svar #1
06. januar 2007 af dnadan (Slettet)
ved monotomi...
løs f'(x)=0 og lav derefter en fortegnlinie
asymptoten findes ved at lade x->uendeligt... overvej så hvad der sker med f(x)=2x+e^(-x)
løs f'(x)=0 og lav derefter en fortegnlinie
asymptoten findes ved at lade x->uendeligt... overvej så hvad der sker med f(x)=2x+e^(-x)
Svar #2
07. januar 2007 af sigmund (Slettet)
Den skrå asymtote må nødvendigvis være 2x, thi forskellen [2x+e^(-x)]-2x = e^(-x) går mod 0 for x gående mod uendeligt.
Skriv et svar til: En funktion f...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
