Matematik
asymptoter
08. januar 2007 af
dea_ferizaj (Slettet)
Find ligninger for samtlige vandrette og/eller lodrette asymptoter til graferne for funktionerne:
a) f(x)=5+(1/x) b) f(x)=2/(x-6)
c) f(x)= 8-(3/(x+1)) d) f(x)= 5+(1/(4x-12
a) f(x)= 5+(1/x),Dm(f)=Ro
lim 5+(1/x) =-oo
x->0 fra venstre
lim 5+(1/x)=oo
x->0 fra højre,
hvoraf
x=0 (y-aksen) er lodret asymptote
lim 5+(1/x)=5-0 = 5
x->-oo
lim 5+(1/x)=5-0 = 5,
x->oo
hvoraf
y = 5 er vandret asymptote
a) f(x)=5+(1/x), Dm(f)=Ro
lim 5+(1/x)=-oo
x->0 fra venstre
lim 5+(1/x)=oo
x->0 fra højre,
hvoraf
x=0 (y-aksen) er lodret asymptote
lim 5+(1/x)=5-0 = 5
x->-oo
lim 5+(1/x)=5-0 = 5,
x->oo
hvoraf
y = 5 er vandret asymptote
Er der nogle der kan hjælpe mig med de andre funktioner?
a) f(x)=5+(1/x) b) f(x)=2/(x-6)
c) f(x)= 8-(3/(x+1)) d) f(x)= 5+(1/(4x-12
a) f(x)= 5+(1/x),Dm(f)=Ro
lim 5+(1/x) =-oo
x->0 fra venstre
lim 5+(1/x)=oo
x->0 fra højre,
hvoraf
x=0 (y-aksen) er lodret asymptote
lim 5+(1/x)=5-0 = 5
x->-oo
lim 5+(1/x)=5-0 = 5,
x->oo
hvoraf
y = 5 er vandret asymptote
a) f(x)=5+(1/x), Dm(f)=Ro
lim 5+(1/x)=-oo
x->0 fra venstre
lim 5+(1/x)=oo
x->0 fra højre,
hvoraf
x=0 (y-aksen) er lodret asymptote
lim 5+(1/x)=5-0 = 5
x->-oo
lim 5+(1/x)=5-0 = 5,
x->oo
hvoraf
y = 5 er vandret asymptote
Er der nogle der kan hjælpe mig med de andre funktioner?
Skriv et svar til: asymptoter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
