Matematik

værdimængde

08. januar 2007 af sweetty (Slettet)
En funktion har forskriften f(x)= 4x-8ln(x)-3 ,(1/2;5)

f'(x)=4x-8*(1/x)

a)Bestem monotoniforholdene og lokale ekstrema ved hjælp af differentialkvotienten .

b) Bestem værdimængden for funktionen.

Er der nogle der kan hjælpe mig med at finde værdimængden for funktionen??

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2007 af eightx2 (Slettet)

Din f'(x) er ikke rigtig.

Svar #2
08. januar 2007 af sweetty (Slettet)

f'(x)=4-8/x

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2007 af piper (Slettet)

Ved du overhovedet hvad "monotoniforholde" vil sige? Du skal i hvert fald starte med at løse f'(x) = 0 for at finde ud af hvor der er vandret tangent..

Læs lidt i din bog og skriv evt. efter mere hjælp, hvis det ikke kører.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2007 af piper (Slettet)

Værdimængden er de værdier der kommer ud når du indsætter alle værdierne i definitionsmængden i funktionen. Det kan du hurtigt klare når du har bestemt monotoniforholdene.

Svar #5
08. januar 2007 af sweetty (Slettet)

x=2 -0+ lokalt min. i x= 2

f er aftagende i (1/2;2) , f er voksende i (2;5)

og jeg ved ikke hvordan jeg skal finde værdimægden

Svar #6
08. januar 2007 af sweetty (Slettet)

kan du ikke hjælpe mig med det ?

Svar #7
08. januar 2007 af sweetty (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe?

Svar #8
08. januar 2007 af sweetty (Slettet)

hvordan kan jeg finde værdimængden?

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2007 af piper (Slettet)

Meget kraftigt hint:

hvis f'(x) = 0 => x = 2 og f'(1.5) = -0.244 og f'(2.5) = 0.8 så siger det er det er et lokalt min. da tangenthældningen først er neg. og dernæst pos. omkring (2, f(2)).

Svar #10
08. januar 2007 af sweetty (Slettet)

er det så (-0,244;0,8)??

Svar #11
08. januar 2007 af sweetty (Slettet)

f'(1,5)= -1,33

Vm(f)= (-1,33; 0,8)

er det rigtigt??

Svar #12
08. januar 2007 af sweetty (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. januar 2007 af piper (Slettet)

Jeg tror, du skal tage din bog og læse hvad monotoniforhold og værdimængde er. Du har stort set fået det hele foræret. ´

Jeg tror du gør bedst i at blive mere fortrolig med begreberne før du starter på opgaven.

Og nej, det er ikke rigtigt dit bud. Du virker desperat.

Brugbart svar (4)

Svar #14
07. september 2008 af pratheep (Slettet)

ja geek


Skriv et svar til: værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.