Matematik

Sandsynlighedsregning

09. januar 2007 af Mimosas (Slettet)
Hej. Jeg er lige startet på sandsynlighedsregning, og fatter hat af denne opgave. Håber der er nogen der kan hjælpe?
I et sandsynlighedsfelt (U,P) er givet to uafhængige hændelser A og B. Det oplyses, at P(A) =1,6 *P(B) samt at P(A (foreningsmængden) B) = 0,9

Puha, aner ikke hvad jeg skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2007 af Madsst (Slettet)

Du har ikke skrevet hvad du skal finde.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2007 af allan_sim

#0.
Nu skriver du ikke, hvad du skal finde, men mon ikke en kombination af formlerne



og (for uafhængige hændelser)



kan lede dig på rette vej? Ellers må du jo skrive igen.

Svar #3
09. januar 2007 af Mimosas (Slettet)

hehe, sorry, skal finde P(A)..
Har siddet og kokset rundt i de to, men synes ikke jeg kommer nogle vejne?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2007 af allan_sim

#3.
Når du indsætter de kendte oplysninger, kommer du frem til



Ved at rykke de 0,9 over får du en andengradsligning med P(B) som ubekendt. Løs den og udnyt at P(A)=1,6*P(B).

Svar #5
09. januar 2007 af Mimosas (Slettet)

Ahh.. Tak..:) Var lidt i tvivl om det der med andengradsligningen.. Men super..

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.