Matematik

hældningskoefficienten?

10. januar 2007 af nadiapiien (Slettet)
Jeg har en matematik aflevering for hvor jeg skal lave noget med en hældningskoefficient, men hvad er det ?

hvis man feks siger, en linie n går igennem punktet (-3,2) og har hældningskoefficienten 1 tredje del.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2007 af dansemyg2 (Slettet)

Hældningskoefficient er hvor meget din linie hælder. Når tallet er 1/3 kan man sige at du skal gå tre felter vandret til høre og et felt op, for så at sætte et kryds, udfra hvilket du igen går tre felter til højre osv. Til sidst har du så din linje. Start i det opgivne punkt.

Held og lykke

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Når linjens ligning er
y=ax+b
er a linjens hældningskoefficient.

Når x vokser med 1 vokser y med a.

Svar #3
10. januar 2007 af nadiapiien (Slettet)

nu har jeg gjort det der som jeg skulle med 3 til højre og 1 op, skal jeg så bare lægge min vinkelmåler på ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Tegn en linje fra det sted du kom frem til (3 til højre og 1 op) til punktet (-3,2). Linjen må gerne fortsætte langt forbi disse punkter.

Svar #5
10. januar 2007 af nadiapiien (Slettet)

ja det er gjort, og så skal jeg lave en ligning kan den passe at den= y=-3x+2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Teoretisk:

Du ved at en linje n går gennem punktet (-3,2) med hældningskoefficienten 1/3.

a = 1/3
x = -3
y = 2

Indsættes disse værdier i linjens ligning (y = ax + b) fås:

2 = 1/3*-3 + b

b isoleres

2 = -1 + b

b = 3

Indsættes konstanterne a og b i linjens ligning fås:

y = (1/3)x + 3

Hvilket gerne skulle passe med din tegning.

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Du kan tjekke om linjen n skærer 3 på y-aksen. ;)

Svar #8
10. januar 2007 af nadiapiien (Slettet)

den skærer 3 på y-aksen, men alt det der du skrev blev jeg forvirret af, ! Altså nu spørger jeg pænt.!
Hvad er så ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#8.
Helt i orden. Ligningen for linjen n er "y = (1/3)x + 3".

(1/3) er en brøk.

Svar #10
10. januar 2007 af nadiapiien (Slettet)

mange tak

Skriv et svar til: hældningskoefficienten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.